Još jedan uspjeh u sporu korisnika kredita

16400696138_843b62dfd2_cNovom presudom Osnovnog suda u Banjaluci i cijelosti je usvojen tužbeni zahtjev tužilaca iz Gradiške. S njihovom dozvolom objavljujemo imena korisnika kredita, odnosno tužilaca.
Presudom je obavezana tužena Addiko bank a.d. Banja Luka kao pravni sljednik Hypo Alpe Adria bank a.d. Banja Luka da tužiocima Ljiljani Najman – Šiljak i Zoranu Šiljku iz Gradiške, na ime neosnovnanog obogaćenja isplati slijedeće iznose:
  1. iznos od 3.353,47 KM na ime glavnog duga – razlike između uplata tužilaca i anuiteta kredita neusklađenih s tržišnom vrijednošćuu periodima navedenim u presudi, te iznos od 2.825,75 KM kao iznos obračunate i dospjele zatezne kamate za više obračunat i naplaćen kredit po osnovu neusklađene vrijednosti Libora s tržišnom vrijednošću za navedene periode u presudi pa do isplate,
  2. iznos od 23.222,53 KM na ime ukupno obračunatog i naplaćenog kredita po osnovu kursne razlike, u periodima navedenim u presudi, te iznos od 14,407,27 KM kao iznos obračunate i dospjele zatezne kamate za više obračunat i naplaćen kredit po osnovu kursne razlike za navedene periode u presudi pa do isplate.
Banka je obavezana da tužiocima nadoknadi troškove postupka u iznosu od 1.763, 60 KM sve u roku od 30 dana pod prijetnjom prinudnog izvršenja.“
Presudu objavljujemo u cijelosti na ovom linku.
No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.